• Onze winkel is : Gesloten

  Maandag: 10:00 - 18:00 uur

  Dinsdag: 09:00 - 18:00 uur

  Woensdag: 09:00 - 18:00 uur

  Donderdag:09:00 - 18:00 uur

  Vrijdag: 09:00 - 18:00 uur

  Zaterdag: 09:00 - 17:00 uur

  Zondag: Gesloten

 • BEL ONS 06-57591443

Harde schijf of Solid State Drive

Harde schijf of Solid State Drive

Wanneer u een computer of laptop heeft die erg veel tijd nodig heeft om op te starten dan is de kans groot dat u geen SSD schijf in uw computer/laptop heeft zitten. Het plaatsen van een SSD schijf is de laatste jaren veel goedkoper en aantrekkelijker geworden en daarom leggen wij in dit artikel uit waarom dit interessant kan zijn of juist niet. Het verschil tussen een harde schijf(HDD) en een solid state drive (SSD) is dag en nacht, niet alleen zijn SSD schijven zuiniger, gaan ze langer mee en zijn ze heel veel sneller de manier van werken is ook anders.

Harde schijf
Een harde schijf vergelijk ik altijd een beetje met een platenspeler, in de harde schijf zit een klein zilver schijfje dat draait op 5400rpm of 7200rpm. RPM betekent rotaties per minuut. Hoe meer rotaties een harde schijf maakt hoe sneller deze is.

Voordelen:
– Goedkoper in aanschaf
– Meer opslagcapaciteit

Nadelen:
– Trager
– Korte levensduur

Harde schijf & SSD schijf

Solid State Drive
Een SSD schijf werkt op een andere manier dan de harde schijf. Zo maakt de solid state drive gebruik van flash geheugen, dit is hetzelfde soort geheugen als in een USB stick.
Het grote voordeel hiervan is dat Windows sneller opstart, de bestanden sneller benaderd worden en er geen bewegende onderdelen in de harde schijf zitten die voor slijtage zorgen. Hierdoor is de levensduur van een SSD schijf gemiddeld genomen langer dan die van een SSD schijf.

Voordelen:
– Sneller
– Betrouwbaarder

Nadelen:
– Duurder in aanschaf
– Minder opslagcapaciteit

Conclusie
Wil je een snellere computer of laptop en heb je niet veel data? Dan is de SSD schijf de beste keuze. Heb je wel veel data dan kun je er ook voor kiezen om zowel een SSD als een HDD te nemen. Op de SSD plaats je Windows en op de HDD je persoonlijke gegevens. Een Solid State Drive is echt de moeite waard en is prijstechnisch ook erg betaalbaar.

Share this post